Gå til sidens indhold
Billedet viser Lundgaard Konsulenterne i en given situation. Klik for at gå til Lundgaard Konsulenterne forside.

Økonomichef til Kalundborg Kommune


Økonomichef til en vild kommune

Kalundborg Kommune er sammen med 91 andre kommuner tilmeldt konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Indrømmet – det er ikke i sig selv unikt. Men Kalundborg er vild på mange måder – også udover den natur, der så åbenlyst er til stede.

Kalundborgs status som en markant erhvervsdynamo med afsæt i den verdenskendte Kalundborgsymbiose bliver mere og mere tydelig – nationalt som internationalt. Seneste skud på stammen er annonceringen fra Novo Nordisk om, at der investeres 17 milliarder kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg i Kalundborg. En investering, der vil skabe 400 nye jobs. Det er vildt.
Men Kalundborg er også ved at blive kendt for vores uddannelsessymbiose, der hele tiden udvikles. Professionsskolen Absalon har etableret såvel en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi som en bioanalytikeruddannelse. Der er etableret elektrikeruddannelse samt maskiningeniøruddannelse, og fra 2023 kan man tage den teoretiske del af maskinmesteruddannelsen i Kalundborg, ligesom der etableres en arkitektuddannelse i byplan. Det er vildt.

Som en konsekvens af de mange succeser er den kommunale økonomi bomstærk. Lav skatteprocent, høj kassebeholdning og om et par år næsten ingen kommunal gæld. Det er vildt.

Der er derfor ikke nogen brændende platform under den kommunale økonomi – men det gør ikke økonomichefens rolle mindre vigtig. Der skal være styr på det kommunale forbrug på servicerammerne, der udfordrer ikke mindst vækstkommunerne. Og i en kommunal organisation, der har decentraliseret usædvanligt meget ansvar til de udførende enheder, bliver servicering og ansvarsdeling en løbende diskussion. Men vel at mærke i en kommunal organisation med en usædvanligt god grundstemning og under det fælles mantra: Fælles retning.

Du interesserer dig for god ledelse og har bevist, at du evner at omsætte det i praksis. Du har en god grundfaglighed på økonomiområdet, og du har erfaring fra en politisk styret organisation og forstår de særlige dynamikker, der gælder her. I den forbindelse er det en klar fordel – men ikke en betingelse – at denne erfaring stammer fra en kommune. Du er rigtig god til at samarbejde med andre i en passende balance mellem at være direkte og pragmatisk, og du har let ved at være i øjenhøjde med alle. Du er kvik og velstruktureret, og så er du et ordentligt menneske – for så passer du til os.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på overenskomstvilkår og efter konkret forhandling på et niveau, der forventes at ligge på ca. 800.000 kr. årligt (eksklusive pension).

Yderligere oplysninger

Kan fås hos Jakob Lundgaard, tlf. 4033 2414 og/eller hos direktør Søren Ole Sørensen, tlf. 2425 4270.

Læs mere i den uddybende job- og personprofil

Ansøgning

Ansøgningen sendes via stillingsmodulet på www.lundgaard-konsulenterne.dk, så den er modtaget senest den 24. januar 2022 kl. 8.30.