Gå til sidens indhold

Lundgaard Konsulenterne

Lundgaard Konsulenterne

Skolechef til Aabenraa Kommune


Skolechef, der kender værdien af gode børne- og ungefællesskaber

Rammerne omkring skoleområdet i Aabenraa – og i Danmark – er under forandring. Under paraplyen for Aabenraa Kommunes samlede udviklingsstrategi 2025: Det gode liv samt den tværgående Børne- og Ungepolitik: Sund opvækst – er der udarbejdet et ”retningspapir”, der samlet set udgør retningen for udviklingen af gode Børne- og Ungefællesskaber i Aabenraa Kommune.

Den overordnede målsætning er:
Vi vil udvikle gode børne- og ungefællesskaber, hvor alle lærer, udvikler sig og trives, så de kan udvikle livsduelighed og udfolde deres potentialer.

De 33 nationale målsætninger på skoleområdet er indtænkt i retningspapiret, og ligger i øvrigt fint i tråd med tænkningen i Aabenraa. Dygtige skoler skal blive endnu dygtigere, og nogle af de indsatser, der skal udvikles, kræver et mere fælles fokus, end vi har været vant til, uden at vi kommer til at glemme det mantra, der har bragt os langt: central styring – decentral ledelse. Men vi er nu nået til en fase, hvor udviklingsiveren og vedholdenheden skal gå mere hånd i hånd. Og dine skoler er med på, at vi – på nogle områder – skal opfinde flere dybe tallerkner sammen.

Vi er allerede gode til at arbejde sammen i forvaltningen – Børn og Kultur – men vi skal blive endnu mere tværfaglige. Dit samspil med familieområdet, herunder PPR, dagtilbud og Kultur og Fritid, er med til at definere, om vi lykkes med at skabe rammerne for et almenmiljø, der kan mere. Dit samspil med dine chefkolleger sker i en aktiv, humoristisk (synes de selv) og værdimæssigt homogen gruppe.

Du kommer i øvrigt til en kommune – og et skoleområde – med en sund økonomi. Aabenraa Kommune er generelt virkelig veldrevet, medarbejdere og ledere er glade for deres arbejdsplads, og der er et næsten forbilledligt samarbejde mellem politik og administration. Du vil opleve det samme i dit samspil med medarbejdernes repræsentanter. Der er stor tillid og derfor også stor konstruktivitet i samarbejdet.

Hvad skal der til for at lykkes? Du skal være naturligt engageret i arbejdet med udvikling af  børn – det betyder noget for dig, at det er netop dette faglige felt, du arbejder på. Du har holdninger til børns liv og udvikling, men du har også en vedholdenhed, der gør, at holdninger og drøftelser bliver til konkrete indsatser, der når i mål. Du har et godt kendskab til skoleområdet og de præmisser, de decentrale ledere arbejder under. Du er en dygtig leder, og erfaring med ledelse af ledere er en klar fordel. I sidste ende er det dog dit naturlige talent for ledelse og ikke længden på dit CV, vi er nysgerrige i forhold til.

Du har ideelt set talflair – det er en stor økonomi, du får ansvaret for – men der er også gode medarbejdere at arbejde sammen med, så du behøver ikke at have ”økonomichefniveau”. Og så er du et ordentligt og empatisk menneske. Der er ingen, der er bange for at gå til dig og sige sin mening, men du er heller ikke bange for at komme med din egen.

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på overenskomstvilkår og efter konkret forhandling i henhold til cheflønsaftalen med et samlet lønniveau, der i udgangspunktet ligger på ca. 875.000 kr. om året. Dertil kommer pension.

Yderligere oplysninger:

Kan fås hos Jakob Lundgaard, tlf. 4033 2414 og/eller hos direktør Chriss Mailandt-Poulsen på tlf. 2899 3212.

Læs mere
I den uddybende job- og personprofil
Udvikling af gode børne- og ungefællesskaber
Proces for fremtidig børne-, unge- og familiepolitik

Ansøgning:

Ansøgningen sendes via stillingsmodulet på www.lundgaard-konsulenterne.dk, så den er modtaget senest den 13. januar 2025 kl. 8.30.