Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Udviklingskonsulent til Herning Bibliotekerne

Vil du være med til at udvikle Herning Bibliotekernes projektarbejde? Er du ikke bange for at tage initiativ? Og kan du se dig selv som Herning Bibliotekernes ansigt udadtil på temadage og netværksarrangementer for Region Midtjyllands biblioteksansatte?

Herning Bibliotekerne søger en selvstændig og initiativrig udviklingskonsulent til området Centralbibliotek og Udvikling (CBU). Du skal trives i en organisation, hvor der ikke er langt fra ide til handling. Du skal turde gå forrest og du skal have mod til at tage initiativ også selvom du er på ukendt grund. Du skal være vores ansigt udadtil og du skal kunne lide at facilitere fx workshop, temadage eller lignende.

I CBU arbejder vi med tre indsatser:
 1. At udvikle og implementere aktiviteter som temadage, fælles projekter, praksisfællesskaber for ansatte på folkebibliotekerne i Region Midtjylland i tæt koordinering med de øvrige fem centralbiblioteker i Danmark, hvor vi også byder ind i de nationale opgaver.
 2. At være projektstøtte for Herning Bibliotekerne. Det betyder konkret, at vi skal understøtte ideudviklingsarbejdet, fundraising og projektledernes arbejde.
 3. At understøtte en række interne processer som fx intern kompetenceudvikling, organisationsudvikling og strategiarbejde.

Vi søger en udviklingskonsulent, der kan løfte opgaver inden for hele CBU’s portefølje, men særligt er vi på udkig efter en konsulent, der kan operere inden for projektstøtteområdet og den del af porteføljen, der peger ud mod aktiviteter og samarbejder i regionen. CBU er et lille team, så derfor er der brug for, at du evner at træde til der, hvor der er behov for det, og du skal kunne lide at have mange bolde i luften på en gang.

Dine opgaver vil primært ligge indenfor følgende områder:

 • Gennemføre idéudviklingsprocesser og idékvalificeringsprocesser
 • Fundraising
 • Projektstøtte for Herning Bibliotekernes egne projektledere – herunder administrativ støtte
 • Understøtte ledelsens arbejde med udviklingsprojekter ift. bl.a. at skabe overblik
 • Facilitering af regionale netværk og praksisfællesskaber
 • Udvikling af aktiviteter og tilbud til regionens folkebiblioteker, der understøtter Centralbibliotekernes strategi for 2021-2024
 • Bidrag til løsning af nationale opgaver i regi af Centralbibliotekerne

Vi prioriterer følgende kompetencer:

 • at du kan arbejde selvstændigt
 • at du har erfaring med de opgaver, du skal løse
 • at du ser muligheder og kan bidrage til en udviklingsdagsorden
 • at du trives i en organisation, hvor der ikke er langt fra idé til handling
 • at du trives med mange udadvendte opgaver
 • at du kan varetage enkelte administrative opgaver
 • at du er i stand til at drive netværk og facilitere praksisfællesskaber
 • at du kan finde mening og veje i høj kompleksitet
Det vil være en fordel, hvis du har erfaring fra biblioteksverdenen, men ikke et krav.
Vi tilbyder en sjov og udfordrende stilling i en organisation, hvor humøret er højt og hvor du kommer til at samarbejde med mange forskellige både internt og eksternt.
Stillingen er på 37 timer med tiltrædelse pr. 1. august 2022 – eller snarest derefter.

Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst og principperne i ny løn. Lønniveauet ligger på 25.000-35.000 kr. om måneden eksklusiv pension og afhængig af kvalifikationer.
Nærmere oplysninger om stillingen gives gerne af Leder af centralbibliotek og udvikling Anne Juhl Nielsen på bibajn@herning.dk/ telefon 25 12 85 96

Ansøgningsfrist:

Onsdag den 1. juni kl. 12.00

Kun ansøgere, som har søgt online via ansøgningsskema på Herning Kommunes hjemmeside www.herning.dk, vil komme i betragtning.

Samtaler forventes afholdt i uge 24

Herning Bibliotekerne er en institution og arbejdsplads i konstant udvikling, der slår rekorder i antal besøgende og sætter nye standarder for et nutidigt og attraktivt bibliotekstilbud. Udover at være Herning Kommunes port til verdens viden og kultur, er biblioteket et oplevelsessted for kommunens borgere med fri adgang til seks fysiske biblioteker samt et stort digitalt bibliotekstilbud. Herning Bibliotekerne er tillige centralbibliotek og varetager en række koordinerende funktioner og udviklingsopgaver for bibliotekerne i Region Midtjylland.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.