Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Børnekulturformidler og erfaren projektleder til Herning Bibliotekerne

Herning Bibliotekerne søsatte i 2020 et program for FN’s verdensmål målrettet borgere i Herning Kommune, herunder en helt særlig del for byens mange børn. Projektet har nu, med knap 3 år på bagen,  resulteret i et årligt børnefolkemøde, tilbud i bibliotekets skolekatalog med afsæt i verdensmålsarbejde, klima og bæredygtighed samt masser af samarbejder på tværs af kommunen. Vi skal mere end det; der skal etableres klubber, fritidsbaserede aktiviteter, laves en sommerskole om bæredygtighed, skabes en YouTube-skole, udvikles MakerSpace-udfordringer (og andre challenges) samt etableres digitale deleplatforme for gode idéer, bytning af legetøj mv. Alt sammen i tæt samarbejde med relevante aktører på biblioteket, i kommunen og i resten af Danmark.

Så hvis du er en dygtig, ambitiøs, målrettet og samskabende projektleder med interesse for – og gerne viden om – børnekultur og -formidling, som både kan udtænke, forme og realisere et omfattende, mange-facetteret og banebrydende projekt med format og godt humør, så skal du søge stillingen som børnekulturformidler i Læringsområdet ved Herning Bibliotekerne.

Vi har brug for en kollega pr. 1. maj 2023, der kan løfte projektledelsen af projekt ”Børnefolkemøde” og derudover indgå i bibliotekets område Læring og det generelle børneformidlerarbejde, der omfatter børnekulturformidling, litteratur- og læsetiltag, bemanding- og drift af børnebiblioteket samt medudvikling af bibliotekets øvrige arbejde med læring.

Arbejdsopgaverne vil bl.a. indeholde

  • Projektledelse og videreudvikling af Herning Bibliotekernes ”Børnefolkemøde”.
  • Bemanding i børnebiblioteket (også aftener og weekender).
  • Deltagelse i bibliotekets børneformidlerteam og i den generelle udvikling af børnebiblioteksområdet.
  • Udvikling af bibliotekets læringsforløb målrettet børn, herunder vores skolekatalog.

Dine kompetencer

Vi søger en ny kollega med et skarpt, analytisk og strategisk blik for omverdenen og med evner til at omsætte tendenser til konkrete relevante aktiviteter, men som også er dén, der får tingene fra hånden.

Du
  • har erfaring med projektledelse og erfaring eller lyst til fundraising.
  • kan arbejde selvstændigt og er samtidig i stand til at se helheder og skabe resultater sammen med interne og eksterne samarbejdspartnere.
  • kan lide en arbejdsdag med ansvar og tempo.
  • har dit didaktiske fundament i orden og er vant til at tale til grupper af både børn og voksne.
  • har teknologiforståelse.
  • har en relevant videregående uddannelse.

Vi tilbyder en arbejdsplads, hvor der ikke er langt fra idé til handling. Vi har en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vi tror på, at et godt arbejdsliv opnås gennem løbende dialog, medansvar, sparring og fokus på den enkeltes kompetencer.

Nærmere oplysninger

om stillingen gives gerne af områdeleder Lise Nørskov-Thomsen på telefon 21 66 71 45 / mail: biblth@herning.dk

Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst og principperne i ny løn.

Lønniveauet ligger på 25-35.000 kr. om måneden eksklusiv pension – afhængig af kvalifikationer.

Stillingen er på fuld tid, dvs. 37 timer pr. uge med start 1. maj 2023.

Ansøgningsfrist

Tirsdag den 21. marts 2023 kl. 12.00.
Kun ansøgere, som har søgt online via ansøgningsskema på Herning Kommunes hjemmeside www.herning.dk, vil komme i betragtning.

Samtaler forventes afviklet i uge 13.


Herning Bibliotekerne er en institution og arbejdsplads i konstant udvikling, der slår rekorder i antal besøgende og sætter nye standarder for et nutidigt og attraktivt bibliotekstilbud. Udover at være Herning Kommunes port til verdens viden og kultur, er biblioteket et oplevelsessted for kommunens borgere med fri adgang til seks fysiske biblioteker samt et stort digitalt bibliotekstilbud. Herning Bibliotekerne er tillige centralbibliotek og varetager en række koordinerende funktioner og udviklingsopgaver for bibliotekerne i Region Midtjylland.


 

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.