Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Økonomikonsulent ved Herning Bibliotekerne - GENOPSLAG

Er du talknuser og har indgående kendskab til økonomi og regnskab?
Så er du måske vores nye økonomikonsulent.

Herning Bibliotekerne består af hovedbiblioteket i Herning, lokalbibliotekerne i Sunds, Kibæk, Aulum, Hammerum-Gjellerup og Vildbjerg. Derudover driver vi lokalhistorisk arkiv og for nylig er Herning Kommunes Borgerservice fusioneret med Herning Bibliotekerne.

Vi har brug for en ansvarlig og selvstændig økonomikonsulent, der kan være med til at sikre, at der er styr på den samlede økonomi og ressourcerne. Dit primære ansvarsområde bliver økonomistyring i tæt sparring med ledelsen. Derudover vil der være enkelte personaleadministrative opgaver og opgaver med kontrol, kontering og bogføring.

Du vil få ansvaret for løbende at skabe og vedligeholde overblik over økonomien, både for Herning Bibliotekerne og for Borgerservice. Du vil få en særlig rolle ift. procesforbedringer og optimeringsforslag mellem områderne.

Herning Bibliotekerne er derudover et af seks centralbiblioteker i landet, der modtager statslige midler for at varetage en overbygningsfunktion for alle kommuners folkebiblioteker med tilhørende budgetstyring og regnskabsaflæggelse til Slots- og Kulturstyrelsen.

Dit ansvar og særlige opgaver er

 • Budgettering og budgetopfølgning
 • Regnskabsafslutning
 • Projekter – budgetter og regnskaber
 • Forberedelse af ledelsestilsyn
 • Samle og udarbejde statistik om bibliotekets aktiviteter m.m.
 • Økonomiske analyser og information til ledelsen
 • Sagsfremstillinger til det politiske niveau
Du vil løbende have tæt samarbejde og sparring med økonomikonsulenterne i forvaltningen By, Erhverv og Kultur, hvorunder biblioteker og Borgerservice hører.

Vi søger en person, som

 • Har et godt kendskab til de kommunale regnskabs- og økonomiopgaver
 • Er initiativrig og drives af høj faglighed og med et stort overblik.
 • Mestrer de digitale processer, så fysiske mapper og papirer på dit skrivebord er en sjældenhed
 • Arbejder systematisk, struktureret og overholder aftaler og deadlines
 • Er superbruger af Excel og har styr på journalisering
 • Har gode samarbejdsevner og er fleksibel
Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, men vi vægter at du har dokumenteret erfaring med økonomi.

Vi tilbyder et spændende og alsidigt job, hvor du i stort omfang selv kan være med til at tilrettelægge din arbejdsdag og løsning af opgaverne efter organisationens behov og i samarbejde med dine kolleger og ledelsen.

Du indgår i et arbejdsfællesskab med to kolleger i administrationen, hvor I gensidigt afløser hinanden i varetagelsen af områdets samlede opgaver.

Stillingen er på 37 timer ugentligt fra 1. maj 2023 eller snarest derefter.
Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og aftale om lokal løndannelse

Ansøgningsfrist

Tirsdag den 21. marts kl. 12.00.
Samtaler forventes afholdt mandag den 27. marts 2023.

Kun ansøgere, som har søgt online via ansøgningsskema på Herning Kommunes hjemmeside, vil komme i betragtning.

Yderligere information

Gives gerne af Vicebibliotekschef Birte Bornæs på telefon 24 79 15 77.

Herning Bibliotekerne er en institution og arbejdsplads i konstant udvikling, der slår rekorder i antal besøgende og sætter nye standarder for et nutidigt og attraktivt bibliotekstilbud. Udover at være Herning Kommunes port til verdens viden og kultur, er biblioteket et oplevelsessted for kommunens borgere med fri adgang til seks fysiske biblioteker samt et stort digitalt bibliotekstilbud. Herning Bibliotekerne er tillige centralbibliotek og varetager en række koordinerende funktioner og udviklingsopgaver for bibliotekerne i Region Midtjylland.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.