Gå til sidens indhold

Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune

To projektmedarbejdere til Grøn Trepart og vandløb

Vil du arbejde med projekter med udtagning af lavbundsarealer, etablering af vådområdeprojekter, skovrejsning og anden ekstensivering? Eller har du lyst til at arbejde med vandområdeplanernes vandløbsindsatser og samtidig løse andre opgaver på vandløbsområdet?
Hvis du synes, det lyder spændende og som noget for dig, modtager vi gerne din ansøgning.

Vi har to ledige stillinger, som begge hører til i Team Natur & GIS. Vi er 19 medarbejdere og en teamleder, som løser opgaver inden for vandløb, vandplaner, natur, landskab, klimatilpasning, Natura 2000-planer og GIS. Vi har et højt fagligt niveau og en uformel omgangstone, og vi lægger stor vægt på at samarbejde, hjælp og sparring på tværs af grupper og fagligheder.

De to medarbejdere vil få ophæng i hver sin gruppe, men vil begge indgå i teamets tværgående samarbejde omkring gennemførelse af projekter. Du kan vælge enten at byde ind på begge stillinger, eller angive hvilken af de to grupper, du foretrækker.

Projektgruppen
Gruppen har fire sagsbehandlere, som gennemfører lavbunds- og vådområdeprojekter i medfør af Grøn Trepart samt vandløbsrestaureringsprojekter. Derudover løser gruppen blandt andet opgaver vedrørende naturprojekter, naturforvaltningsopgaver og biodiversitetstiltag på kommunale arealer.

Dine opgaver vil især være 
  • gennemførelse af projekter, herunder opsøgende arbejde hos landmænd i projektegnede områder, skitsering af projektideer, ansøgning og håndtering af tilskud til projekter, projektstyring i forbindelse med forundersøgelser og realisering af projekter, opfølgning på projekter
  • planlægning og samarbejde vedrørende gennemførelse af omlægningsplanerne

Vandløbs- og klimatilpasningsgruppen
Gruppen vil fremover bestå af otte medarbejdere, som i fællesskab løser sagsbehandlingsopgaver vedrørende vandløbsloven, naturbeskyttelsesloven, kystbeskyttelsesloven og okkerloven samt klimatilpasning og opgaver vedrørende vedligeholdelse af offentlige vandløb.

Dine opgaver vil især være
  • Udarbejdelse af forundersøgelser og realisere vandløbsrestaureringsprojekter i relation til Vandområdeplan 2021-2027. Projekterne kan f.eks. handle om fjernelse af spærringer, udlægning af grus og genslyngning af vandløb.
  • Forberedelse og gennemførelse af sager vedrørende nedklassificering af vandløb, dvs. ændring af status fra offentligt til privat vandløb.

Om dig
Det vil være helt perfekt, hvis du
  • har en naturvidenskabelig, planlægningsmæssig, forvaltningsmæssig eller anden relevant uddannelse som f.eks. biolog, agronom eller naturressourcekandidat
  • har et godt kendskab til landbrugets forhold, vandmiljø og sammenhænge mellem arealanvendelse og miljøpåvirkning
  • har erfaring med planlægning, projektering og praktisk gennemførelse af projekter, herunder inddragelsesprocesser og lodsejerdialog
  • kan vurdere projektforslag i f.t. nytte, realiserbarhed og omkostninger, omsætte retningslinjer og rammer til konkrete projekter samt finde og formidle løsningsmuligheder og omsætte komplekse problemstillinger til forståelige og gennemførlige elementer
  • kan anvende GIS og andre relevante IT-værktøjer
  • er god til at kommunikere på dansk med forskellige målgrupper, både mundtligt og skriftligt
  • har kørekort
  • har erfaring med kommunal sagsbehandling og planlægning, eller har arbejdet i en landbrugsorganisation
Vi forventer dog ikke, at du har et indgående kendskab til det hele, men du skal have forudsætningerne, enten fra din uddannelse eller via erfaring fra andre ansættelser, og have lyst og evne til at opsøge viden og sætte dig ind i emner, du ikke umiddelbart ved noget om.

I forhold til dine personlige kompetencer forventer vi, at du
  • kan planlægge, strukturere og prioritere opgaver
  • kan holde hovedet koldt og ikke lader dig slå ud af modstand, konflikter eller forhindringer
  • kan arbejde selvstændigt og samtidig er god til at samarbejde og sparre med såvel interne som eksterne parter

Vi tilbyder
  • alsidige, meningsfulde opgaver samt gode muligheder for faglig og personlig udvikling
  • gode muligheder for deltagelse i kurser samt tæt sparring og samarbejde med dygtige, engagerede kollegaer
  • en start-pakke af kurser, som giver en god introduktion til kommunen og arbejdet som sagsbehandler
  • stor frihed til at tilrettelægge arbejdet, såvel fagligt som i forhold til arbejdstid, afholdelse af ferie og hjemmearbejdsdage
  • gode muligheder for at deltage i sociale arrangementer bl.a. i personaleforeningen
  • hjælp til at finde en bolig, hvis du planlægger at flytte til området

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingerne, kan du kontakte følgende:
  • Fra projektgruppen: Agronom Søren Byskov Nielsen tlf. 2147 7830, mail sbn@aabenraa.dk og biolog Alexander Witt Sabroe tlf. 2327 2066, mail alwsa@aabenraa.dk
  • Fra vandløbs- og klimatilpasningsgruppen: Biolog Mette Juhl Okholm tlf. 7376 6350, mail majuh@aabenraa.dk og biolog Tobias Brødsgaard Knudsen tlf. 2127 2687, mail tbknu@aabenraa.dk.

Løn og ansættelsesvilkår
Der er tale om fuldtidsstillinger. Løn og ansættelsesvilkår i forhold til gældende overenskomst.

Ansættelsesstart er 1. september eller 1. oktober 2025. Ansættelsesstedet er Rådhuset, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa.

Ansøgning
Send din ansøgning og relevante bilag via linket senest søndag den 10. august 2025.
Ansættelsessamtaler finder sted mandag den 18. august.

I Aabenraa Kommune har vi løbende brug for nye kolleger, der kan bidrage til kommunens fortsatte udvikling. 

Kommunens mission er, at vi sammen skaber Det Gode Liv.

Er du tilflytter, vil vi gerne, at du falder hurtigt og godt til. Derfor har vi en række tilbud til dig - og dem der eventuelt flytter med.