Gå til sidens indhold

Slagelse Kommune

Slagelse Kommune

To myndighedsskolerådgiver søges til Team Visitation og Forebyggelse

– Center for Børn og Unge

Vil du være med til at styrke den tidlige, forebyggende indsats for børn og unge i Slagelse Kommune, og har du lyst til at være med på holdet i en organisation, der er i gang med en positiv faglig udvikling, så er det lige dig vi har brug for i afdeling for Børn og Unge.

Hvem er vi?

Vi, Afdeling Børn og Familie er midt i en større forandringsproces og opnormering, hvor vores mål er at løfte kvalitet og effektiviteten i løsning af kerneopgaven til gavn for børnene og deres familier. Vi ser børn, unge og familier som eksperter i eget liv og inddrager dem på en fordomsfri måde. Vores tilgang er at arbejde dialogisk, reflekterende og netværksorienteret i mødet med barnet, dennes familie og netværk, samt samarbejdspartnere på tværs af fagligheder og organisatoriske grænser.

Aktuelt er vi på jagt efter en ny kollega med erfaring til Visitation/Forebyggelse. Teamet er inddelt i en vagtgruppe, og en forebyggelsesgruppe. Vi søger en kollega til en fast stilling i vagtgruppen, og en kollega til et barselsvikariat til forebyggelsesgruppen.

Vagtgruppen – Fast stilling

Vagtgruppens arbejdsområde består i at behandle indkomne underretninger, fordeling af sager til de øvrige medarbejdere, behandle akutte myndighedsopgaver, vejledning og rådgivning af borgere og samarbejdspartnere samt andre administrative opgaver.

Forebyggelsesgruppen – Barselsvikariat

Alle skoler, daginstitutioner og dagplejer i Slagelse Kommune har en forebyggende rådgiver tilknyttet. Stillingen forefindes i et af de 4 distrikter, som arbejder forebyggende, og hvor det daglige arbejde foregår ude i feltet – hjemme hos familierne, på skolerne og i dagtilbuddene. I distrikterne arbejdes der tværfagligt mellem pædagogiske vejledere, psykologer, motorikkonsulenter, socialrådgivere/formidlere m.v.

Med denne forebyggende funktion ønsker vi at styrke den tidlige opmærksomhed på børn og unge, så der kan handles i tide på eventuelle bekymringer. Som forebyggende rådgiver arbejder du i feltet mellem det almene pædagogiske og det specialiserede myndighedsområde. Du skal derfor både kunne give sparring til dine kollegaer indenfor andre professioner i distriktet og være familiens første kontakt til det sociale myndighedsområde. Ved at indgå i et forpligtende samarbejde med distriktets skoler, dagtilbud og klubber, sikres en tidlig inddragelse af familien og dens netværk.

Meget af det daglige arbejde kommer til at foregå ude i feltet, og du skal derfor kunne lide en travl og omskiftelig arbejdsdag. Eksempler på forebyggende opgaver kan være § 11.3 forløb, kortere samtaleforløb med børn/unge og deres familier, sparring til skoler og institutioner, tidlig opsporing af børn og unge i mistrivsel og vurdering af bekymringsgrad, formidling af lovgivning m.v.

Lidt baggrundsviden

For at trives i en hverdag med spændende opgaver og høj kompleksitet, er det vigtigt at du
 • er uddannet socialrådgiver/socialformidler
 • har et solidt kendskab til børne- og familieområdet
 • er optaget af at medvirke til tværfaglige løsninger
 • er kreativ, nytænkende og løsningsorienteret
 • er indstillet på, at det er opgaven der sætter holdet, og er god til at samarbejde med andre fagligheder, både internt og eksternt
 • er nysgerrig og er indstillet på at være fleksibel i den samlede afdelings løsning af arbejdsopgaver
 • har kendskab til DUBU
 • har kørekort, idet Slagelse Kommune geografisk dækker et stort område

Vi tilbyder dig muligheden for
 • en ambitiøs arbejdsplads
 • høj faglighed
 • kompetenceudvikling
 • gode kolleger
 • en introduktionsplan og mentor
 • en travl og spændende hverdag
 • ekstern supervision

Lidt mere om os og hvor vi ”bor”

Afdeling for Børn og Familie er en del af Center for Børn og Unge. Centret er beliggende i Slagelse centrum tæt ved stationen. Kommer du med tog, tager det under 1 time fra København H og lidt over en halv time fra Odense.

Stillingerne ønskes besat hurtigst muligt.

Løn og ansættelsesvilkår

I henhold til gældende overenskomst og principperne for Ny Løn. Ansættelse er med udgangspunkt i løn på trin 37.

Hvis du vil høre mere,

er du velkommen til at ringe eller maile til
 • teamleder for Visitation/Forebyggelse Lisbeth Roses, telefon 92 43 78 54 eller mail liros@slagelse.dk

Ansøgningsfrist

24. juni 2021 kl. 12.00.

Samtaler

Vi forventer at holde samtaler
 • 28 og 29. juni 2021